Radio dedications

Hi, again! :)

I am publishing radio dedications I've written in my spare time for a national Romanian radio station. They are all in Romanian, so, I apologize for the inconvenience. The station is named Mix FM, you may listen to it at www.mixfm.ro. Most of them are by me, those marked with "Mihai", are by my twin brother :).

Sper să vă placă acest tip de scrieri :). Gânduri mici şi sintetice. Toate dedicaţiile au fost citite cu voce tare pe post, chiar dacă unele sunt poate prea lungi. Voi mai scrie astfel de lucruri în blog-ul acesta.

Dorim să mulţumim în acest blog tuturor prezentatorilor care au citit aceste dedicaţii pe Mix FM. Le dorim ca această emisiune să aibă o viaţă lungă.

Sunt ordonate cronologic, cele mai noi sunt primele, cele mai vechi ultimele.

Mihai 04/02/2007 21:34

Luna răsare serafică în valurile adânc întunecate ale nopţii. Dimprejurul ei, bulbii strălucitori şi nemuritori înfloresc pe cer, dând un parfum abia simţit. Eu plutesc pe sunetele petalelor din paradisul depărtat, ce-mi colorează viziunea-n felurite nuanţe. ROBO Design vă doreşte să aveţi o plută frumoasă şi un voiaj colorat de parfumuri serafice. Audiţie plăcută la Frank Sinatra.

04/02/2007 22:14

Ca un visător ce se teme de propria sa umbră, în întuneric cu un condei gol, aşezat aparent liniştit pe jilţul iluzionărilor, stau şi scriu în strălucirea pâlpăindă a lunii ce prin fereastrã aşterne o fermecătoare vrajă ce inevitabil te topeşte încălzindu-te cu o bucurie ce n-are seamăn. Slovele pale se scurg încetişor printre degetele ce lin dansează după ritmul inimii ce saltă de mângâierea astrelor de pe prea curatul cer. Obosit şi desfrunzit de ceasul târziu ce trece molcom, pleoapele se apleacã trăgând cortina peste sceneta ce s-a încheiat. În culise, o dedicaţie s-a întrupat din literele proaspete. De pe culmea zenitului meu, ROBO Design, vă urează tuturor să aveţi o săptămână bună, spor la lucru şi deschideţi ferestrele, să intre lumina. Chris de burgh.

03/02/2007 20:02

Lucid Dreaming Parfumându-mã timid ca o furnică, pe bancă, realizez că soarele deja începe a se preface în cenuşă aurie. Mii şi mii de floricele parfumate-n tot atâtea culori vesele, acum încep să fie tot mai palide, căci cu ale lui braţe, întunericul zugrumă, din văzduh, întregul necuprins, prefăcând pustiul palpabil şi omniprezent, iar liniştea de cristal e viaţa. Îmbătându-mi ochii cu gânduri de-o fantezie colerică ce încetişor se aprind, împreună cu miile de suflete luminoase aşezate parcă pentru eternitate pe boltă doar că să călăuzească omul p-un drum de noapte. În pâcla feerică ce mă-nconjoară, aud cântul duios al unei lalele îmbujorate ce dansează ca o petalică în adierea vântului metalic ce acum îmi suflă-n ceafă trezindu-mi fiori din alte vremuri. ROBO Design vă urează vise plăcute în lumina lunii, un sfârşit de săptămână colorat, iar noaptea aceasta să fie cât mai parfumată de cuvinte cu litere prietenoase. Audiţie plăcută la Mylene Farmer - Désenchantée.

Mihai 28/01/2007 20:51

Culorile vesele ale cerului de seară târzie mă transpun în paradis, unde frumosul se poate regăsi în invizibilul monoton al zilelor. Lumina rotundă de pe cer mă aşteaptă şi-mi zâmbeşte când mă vede. Însă eu ştiu că ea e prea departe: rămân pe bancă, răcorit de adierea vântului albastru. ROBO Design doreşte consumatorilor MixFM numai respect. Melodia dorită: orice de la Frank Sinatra.

28/01/2007 20:40

Scufundându-mă printre formaţiuniile de neuroni ce-şi duc traiul nociv, mă regăsesc într-o pădure stinsă de trecutul vijelios al propriei mele fiinţe ce cu fiecare zi învaţă ceva nou, dar cu toate acestea un fenomen de eroziune internă se petrece, proces ce pare a se scurge din transcendentul intangibil al firii omeneşti. Însă, această acţiune reuseşte să menţină în viaţă hoardele de celule regăsite-n fiecare strat de evoluţie a ansamblului biologic din ce se constituie omul. Dincolo de aceste firmituri textilistice, un gând, firav ca firul de iarbă îmbibat de apa proaspătă a lacrimilor scurse din nourii grei, se decolorează scurgăndu-se pe hârtia de sub degetele plăpânde şi invizibile ochiului nepriceput... Astfel, cu ajutorul fiecărui element ce mă înconjoară, o dedicaţie întârziată vă cutremură micul timpan. ROBO Design vă urează tuturor să aveţi succes în noua săptămână, iar ca întotdeauna, să fiţi buni... şi lucrativi. Din inima, nu din cord, vă doresc audiţie cât se poate de plăcută la Alizée. că doar nu se va opri vântul precum cuvântul pe hârtie.

Mihai 21/01/2007 21:21

Invizibili dar unii simţiţi, urcăm scările nemuritoare ale paradisului în văzduhul vid al universului paralel ce ne aparţine. Jocul s-a stins iar acum căutăm nemulţumirile în petale, în oglinzi, în destin. ROBO Design vă doreşte ca, plictisiţi de eternitatea nemulţumirilor găsite, să nu uitaţi de fulgii de neauă, şi de zâmbetul fiinţelor dragi. Audiţie plăcută la Demis Roussos.

20/01/2007 19:42

Cu tot insuccesul timpului pierdut în van, roadele de dinainte menţin un aer de o reuşită perpetuă ce încă înfloreşte în văzul plebei nepricepute ce se înclină în bătaia vântul aspru... spre un abis cultural şi spiritual ce va inflama în mod nebănuit viitorul însufleţirii marilor aspiraţii omeneşti. Stând în umbra falnicelor şi greoaielor litere ce măresc taina necuprinsului întuneric ce are să se aşterne pe urmerii suavi ai copilului ce azi zâmbeşte prea naiv, încep a dansa ca o balerină cu ale mele degete pe foaia îngălbenită-ntunericul prefăcut în perle, iar în urma paşilor mâinii mele, o dedicaţie prelungită de năduful ascuţit al plămânilor, va răsuna ca un tunet purpuriu. ROBO Design vă urează tuturor să aveţi un sfârşit de săptămână cumpătat, chibzuinţă în treburile ce vă apasă pe umeri şi nu în ultimul rând... să fiţi paşnici precum o frunză în lumina soarelui. Chris de Burgh, vă rog.

14/01/2007 20:36

În odaia mea etern ocupată, stau eu preocupat de literele pixelate, iar o lumină sfioasă şi optimistă se răsfrânge în obstacolele ce constituie decorul de dinafarã. Un joc de lumină şi culoare înveseleşte odaia în micşorare, totul pare a fi o muzică lentă din amurgul frunzelor de toamnă ce gâdilă gâzele muncitoare. Inspirat de feeria sublimă a zilelor senine, ROBO Design vă clădeşte o dedicaţie din slove arămii. Să aveţi o săptămână sfântă ca stele de pe cer, iar lumina zilei ce intră pe fereastră, să fie cât mai stralucitoare pentru voi. În final... Alizée.

01/13/2007 21:04

Cu o floare-n mânã, între betoanele omniprezente, stau eu cufundat şi poleit de gândurile reci şi gri ce răzbat printre neuronii flămânzi de frumuseţea naturii. Un gând aparte îşi face simţită prezenţa în sufletul singuratec. Este dorul şi amintirea frumuseţii naturale din îndepărtatele zări. E o efemeră a paradisului pierdut hrănită de gânduri ce vibrează în această dedicaţie. Vă urez tuturor o seară plăcută şi veselă. Să fiţi bucuroşi... Chris de Burgh şi domna în rosu vă încântă.

07/01/2007 20:56

Încercănd la lumina copacului bătrân să adorm, am realizat în tihnă că sărbătorile au trecut ca o furnică pe sub căciula mea, iar nimeni nu a trăit sărbătoarea de a fi împăcat cu sine şi de a trăi o emoţie specială, emoţia de a fi cu cei dragi, pe prispă, în soarele de toamnă încă vie. Fiecare, mulţumindu-se să materializeze sărbătorile şi să se desentimentalizeze cu fiecare minut ce-şi adaugă, numai decât să îmbucure comercianţii. Cu primul zâmbet de duioşie duhovnicească, din acest an, în ceas târziu, încerc să retrezesc un gând de bucurie şi lumină interioară cu o dedicaţie pentru voi. Vă doresc tuturor La Mulţi Ani, să aveţi sănătate şi bucurii în noul an. Fie ca 2007 să vă aducă bucurii câte litere-n dedicaţia asta. De la ROBO Design... Alizée, că să ne vânturăm de ceea ce a fost.

17/12/2006 19:44

Într-o lume liniştită, dar vie, un mic gând de temere profundă se află aprins în mintea omului ce se micşorează încetişor, zilnic la lumina zilei stând la geamul postului de lucru. Războindu-se cu particolele vieţii ce încarcă mişcările de mult îngreunate, viitorul desprins din trecutul regăsit sub multe alte forme, răzbate în textul scris in ultimele ore ale zilei ce trecuse ca un minut dilatat greoi. ROBO Design vă urează tuturor un început de săptămână hrănită de cunoaştere asiduă şi să fiţi împăcaţi cu ceea ce cunoaşteţi. Vă doresc să aveţi audiţie plăcută la necunoscuta Alizée.

Mihai 16/12/2006 20:03

Globurile de Crăciun împodobesc cerul cristalin al nopţii de vid. Parfumul pur al miresei nopţii stăpâneşte spiriduşii ce se întrec cu pregătirile. Cu toţii aşteptăm să ne aducă înţeleptul cadouri. Acoperit cu pătura albă a iernii, ROBO Design vă doreşte căldură şi linişte-n pomul de Crăciun.

10/12/2006 21:37

Printre snopii de paie, văd aievea pe drumul pietruit de ţară o caleaşcă trecând prin faţa curţii, praful îmbietor printre razele serii timpurii de-o iarnă frumoasă trezeşte o imagine vie a clipelor frumoase petrecute în liniştea timpului trecut şi mă prefac, încetişor într-un colb de ceaţă pură în seara ce are să vină peste desişurile de ceară. În lumina soarelui deja apus, apăsând silabele grele ale stelelor de pe cer, vă spun tuturor să ascultaţi cu duioşie de cei ce vă vor binele, să petreceţi alături de cei dragi cât mai mult în linişte şi să aveţi o săptămână plăcută precum basmele din copilărie. Audiţie plăcută tuturor în lumina muzicii Alizéeice.

Mihai 09/12/2006 22:49

Crinii au înflorit strălucitor pe valurile albastre ale cerului. Parfumul lor străbate infinitul necunoscut şi mă face să visez mai mult, şi mai mult, la zilele de primăvară. ROBO Design doreşte tuturor doamnelor şi domnilor cele mai frumoase flori de pe bolta senină a vieţii. Melodia: orice de la Demis Roussos.

03/12/2006 21:07

În scutul de căldură, într-o lumină aurie de seară senină de toamnă, privesc îmbătat la frumoasa Spica cum din neant apare încetişor zâmbind cu a ei lumină pe înalta boltă cerească prevestind apariţia lui Arcturus. În această feerie de frumuseţi celeste, ROBO Design, din a lui odaie vă pictează o dedicaţie. Vă rog să aveţi o săptămână nouă şi înstelată, neînsetată după avuţie şi să aveţi linişte sufletească. Ciripind de dor după o vară caldă, vă cer Alizée - Veni Vedi Vici.

Mihai 26/11/2006 22:21

Numărând stelele, pe o bancă de lemn, în curtea casei, unde mirosul de crin trezeşte stelele nopţii, şi adoarme soarele, ROBO Design vă scrie o dedicaţie. Vă doreşte tuturor să simţiţi mirosul şi culoarea stelei voastre. Melodia Chris de Burgh - Lady in red.

Mihai 25/11/2006 21:38

În umbra soarelui, stelele strălucesc vesele pe rochia albastră a reginei de lapte. Ascultând ritmul vântului, ROBO Design culege floare albă de pe câmpia albastră. Mirosul de paie din căpiţele de pe deal se simte la fel de intens ca răcoarea serii. ROBO Design vă doreşte o seară lirică, şi să vă simţiţi complet relaxaţi. Să fie Chris de Burgh, Missing you.

19/11/2006 21:58

P-un picior de pai, c-o gură de rai, iacă vine-n cale un crai să vă spuie c-un grai dulce o dedicaţie lânoasă. S-aveţi o săptămână spumoasă, o duminică mai frumoasă şi cu un gând de o sfioasă sănătoasă, ROBO Design vă spuie noapte bună.

18/11/2006 20:03

În soarele de seară al toamnei târzii, dar caldă, o frunză mare cade lin în palmele mele; cuprinzându-o cu un calm aparte un suflu lăuntric se stârneşte, este bucuria liniştii în natură ce puţini au plăcerea de a o trăi. Cu frunza verde şi frumos mirositoare, o iau jos la vale, prin pădurea mare unde totul e ca o feerie bogată: copaci-nalţi, mari şi plini de taine strânse peste ani şi ani, flori colorate în culori rar întâlnite şi păsări fermecate încântă auzul. Luând un fir de iarbă verde încep a vă scrie o dedicaţie ce prin pădurea densă va răsuna. Cu litere mărunte şi suave vă doresc tuturor o zi frumoasă, să aveţi parte de o sâmbătă aparte şi sper că veţi asculta cu duioşie pe Alizée.

12/11/2006 19:28

Acolo, în îndepărtare, o luminiţă pâlpăie în întunecimea densă pentru fiecare om ce în chinurile sale zilnice se zbate pentru a ajunge la un nivel mai sus, iar pentru orice astfel de lumină fragilă un sfârşit se apropie cu o viteză tot mai mare, nimicind totul din văzduhul mic. Inspirat de oamenii ce parc-aşteaptă în întuneric să se ducă mai departe, iar timpul să-i prăfuiască, nerealizând că lumina din văzduh este stinsă de o vreme bună, vă scriu o dedicaţie a căror litere etern strălucitoare vor rămâne un intermediu de exprimare eficientă. Vă doresc tuturor să aveţi o autocunoaştere cât mai profundă, să tineţi cu mândrie de ţinta voastră în această lume şi să fiţi călăuziţi de bunătate. Lăsaţi-vă cuceriţi de Alizée - Veni Vedi Vici.

[Data necunoscută]

Ieşind tiptil dintre perechiile de copaci adormiţi în noaptea senilă cu stele plăpânde ce de-o eternitate sclipesc făr'de sens pe boltă, având un creion sleit de munca timpului, încep a vă scrie o dedicaţie mititică, vouă, celor ce ascultaţi acest post de radio. Vă doresc tuturor să aveţi voie bună, spor la lucru şi să descoperiţi cu bucurie noua melodie de la Alizée.

05/11/2006 19:57

Având dreptul de a scrie pe timp de-o seară cioară, un fior de săptămână (chioară) bună mă cuprinde în val de scrieri simpliste. Pe-ntuneric, pe d-ascuns sub o frunză de Arganacée, voi scrie o pictură în cuvinte amorfe. Eu, de bună voie şi nesilit de nimeni, ROBO Design, cu mâna pe tastatură, vă fac o dedicaţie pe ultra-scurte. Casă de piatră celor ce sunt proaspăt căsătoriţi, somn uşor pentru somnoroşi, spor la lucru pentru cei ce muncesc din dragoste, iar cei cu nimicurile, să aveţi parte de ce meritaţi. Vă felicit pe toţi cu Mylene Farmer.

04/11/2006 19:46

Printre fulgii jucăuşi ce îmi acoperă înalţii falnici umeri, stau întunecat în gerul nemilos al toamnei posace, iar un cristal săgetător străpunge necuprinsul determinând apariţia unei dedicaţii compusă de ROBO Design din litere reci, dar strâns legate între ele. Fie ca în această săptămână căldura să fie un amic pentru eternitate, frigul un cuvânt de decoraţie artistică, iar restul să fie ca luminiţele colorate de pe cerul cristalin. Din suflet pentru cei ce ascultă, Alizée să fie.

15/10/2006 21:08

Stând într-un compendium infinit al timpului etern şi perpetuu azi, sfâşiat de neştiinţa zilei de azi şi încercând să străpung nevăzutul prin eterna evoluţie a cunoaşterii individuale... ROBO Design vă sărută cu o dedicaţie lipsită de voioşie. Vă urez să fiţi cât mai aproape de sintagma arhicunoscută ... a-toate-ştiutor, fie ca orice test de perspicacitate, anduranţă psihologică sau fizică, şi de inteligenţă ... să fie pentru voi o floare la urechea dreaptă. Şi nu în ultimul rând, pe frontul de luptă, să aveţi o săptămână precum precedenta. Audiţie plăcută la ce vreţi voi.. că Alizée nu merge. Recomand Chris de Burgh

14/10/2006 19:22

Într-o toamnă pustie de octombrie, în camera mea goală, lângă scaun stau eu, cu o hârtie pur-albă şi lipsit de eternul şprinţ creativ, m-am pus a vă scrie o dedicaţie pe peretele vidului. Vă urez o seară plină de entuziasm omniprezent, o duminică plină de soare ca metaforele dulci din poezii, iar o săptămână împlinită de o multitudine de reuşite ce au să vă lase zâmbind peste zile şi nopţi. Din partea ROBO Design, audiţie plăcută la Alizée, că doar vântul nu stă, precum cuvântul scris.

13/10/2006 22:19

Stând pe malul Mureşului, într-o zi de Iulie, privesc agale şi făr-de sens. Împrejur mii şi mii de floricele palide, doar una zâmbea drăgălaş cu al ei glas ce suna ca o păsărică fermecată. ROBO Design parfumează auzul ascultătorilor MIX FM cu o dedicaţie simplă, de sfârşit de săptămână. Să aveţi un sfârşit de săptămână apoteotic, frunzele toamnei să nu vă stea în cale şi să nu uitaţi de frumoasele patriei. Vă doresc audiţie plăcută la Celine Dion - A new day has come.

08/10/2006 20:57

Soarele apune, într-o zi de duminică, iar la Mix FM, vestit de un glas duios, răsare un alt soare. Ascultătorii timizi se adună să asculte vibraţiile fragile ale corzilor vocale, ca droaia de ciupercuţe după o ploaie fină, în pădurea pictată-n culori eterne. Un ascultător mititel îi dedică făpturei zâmbitoare de pe tronul cenaclului... o melodie special pentru ea, Celine Dion.

08/10/2006 18:48

Deasupra codrului stufos, cocoţat pe un vârf de iarbă, admir mândra pustietate a toamnei... sub înalta boltă înstelată, vântul şuieră şi alienează sâbiile verzi, de acum... rărite. Coborându-mă... un dor de a scrie în feerie mă cuprinde; din multitudinea de picturi literare, pentru voi, ROBO Design alege o dedicaţie parfumată în culori de octombrie senin. Fie ca săptămâna ce vine, universul să fie creaţia voastră, florile - gândurile, iar miresmele vibrante ale codrilor ce dansează în vânt, să vă descreţească frunţiile în clipele mai grele. Vă urez audiţie plăcută la Chris de Burgh.

07/10/2006 20:49

Ascultând picurii de toamnă, octombrie pare mai sigur, literele neiniţiate pe foaie curg ca musculiţele firave, venite să mănânce. De pe un scaun etern ocupat, ROBO Design vă scrie o dedicaţie inspirată de picurii ce curgând, albesc fereastra, în mod frumos. Să aveţi un octombrie frumos, iar iarna ce vine să vă ofere ocazii frumoase prin care să vă reamintiţi de cei dragi. Audiţie plăcută la ... orice în franceză. Dar să fie Akizée. :)

06/10/2006 22:37

Într-o lume adâncă, albastru întunecată, raze strălucitoare şi plăpânde străpung nevăzutul, iar din tot ce mişcă, particole mari şi fermecătoare ţâşnesc ca o apă dintr-un izvor cristalin; leneş, ROBO Design vă scrie cu mişcări mlădioase, inspirat de lumea vie, o dedicaţie ce rămâne pe fundul abisal al timpului. Să aveţi un sfârşit de săptămână liniştit şi lipsit de temerile zilei de mâine, frumos ;), iar fiecare mişcare a voastră, să fie fermecătoare şi să gâdile necuprinsul ochiului. În încheierea acestui mesaj, în nespusa lume a tainelor, o comoară mi se arată, într-un cuib luminos: Alizée ! :)

01/10/2006 19:48

Mergând pe un drum de seară, ce duce spre o toamnă bătrână, de mână cu un greieraş, cântăm o doină delicată pentru stelele ce răsar în cale, iar ROBO Design vă scrie o delicaţie pictată-n cuvinte fragil alese pentru cei ce au timpan s-asculte. Să vă fie frunza, frunză, voia-bună şi mai bună, săptămâna ce vine şi mai reuşită decât precedenta, iar lumina soarelui să vă lumineze nu doar inima. Urez tuturor ascultătorilor audiţie plăcută la delicata Alizée. ;)

30/09/2006 21:03

Stând în fundul odăii, în faţa oglinzii, la o lumină sumbră ce pâlpăie mai des decât bătăile inimii, fiind inspirat de imaginea din oglinda fumurie, ROBO Design vă încântă cu o dedicaţie ce are să rămână în trecut, uitată de tumultul etern mai rapid. Cu toate că această seară se scufundă-n noapte, voi trebuie să rămâneţi veseli, dornici de munca zilnică şi să nu demisionaţi viaţa verticală pentru una orizontală. Vă urez din aburul nopţii noapte bună, iar Alizée să vă-ncânte.

29/09/2006 22:41

În lumina lămpaşului de seară, la fereastr-ascult cum vâjăie pacea aşternută peste meleaguri, inspirat de exploziile de licurici de peste drum, ROBO Design vă dezmierde cu o dedicaţie plăpândă, ce cu fumul literelor are să vă înduioşeze sufletele voastre. Vă doresc să aveţi un sfârşit de săptămână liniştit, lipsit de repezeala eternă a săptămânii, cei dragi să vă fie aproape, iar sufletul vostrul să fie bogat mirositor ca toamna aurie. Audiţie plăcută la... ce alege DJ-ul.

24/09/2006 20:17

Din bogatele lanuri de grâu din Normandia, mergând spre înaltul Turn Eiffel, auzind zurgălăii turmelor lui Napoleon şi văzând în îndepărtări înalţii falnici munţi Alpini, ROBO Design vă aduce sfios în dar, cu ocazia zilelor francofoniei, o dedicaţie inspirată de mult prea frumoasa Corsica. Să aveţi parte de o săptămână frumoasă, lipsită de ambuteiaje, să nu uitaţi de familie şi să fiţi plini, bogaţi, de nimic altceva, decât de bucurii care să vă încânte inima cea neostenită. Audiţie plăcută la o adevărată ajaxiancă, Alizée.

23/09/2006 23:05

Într-un ceas târziu de seară absurdă, din dosul sunetelor ce par a fi o muzică, ROBO Design descompune în mai multe note muzicale o dedicaţie versificantă pentru toţi ascultatorii nocturni ai lui Mix FM. Fie ca muzica bună să vă încânte viaţa de zi cu zi şi notele muzicale să vă fie nişte jucării, iar gălăgia să fie de domeniul trecutului. Vă doresc în mod călduros... audiţie plăcută... la Alizée.

22/09/2006 22:30

Dintre mii şi mii de fulgi, ROBO Design iese zâmbind timid, cu o uşoară melancolie, să vă încânte cu o urare simplă, din cele mai vechi timpuri pentru fanii Alizée: să aveţi parte de o viaţă uşoară, să nu uitaţi de cei din jur şi să fiţi productivi. Audiţie plăcută la Alizée, preferata voastră ... şi ... :)

17/09/2006 21:04

De sub stelajul plin cu borcane de miere, sub un capac plin de gem, ROBO Design vă face o strigătură în fel şi chip. Să aveţi parte de o viaţă dulce ca mustul de struguri, reuşitele să se ţină lanţ ca gelatina, iar somnul să vă fie plin de arome dulci ca stelele pâlpăinde de pe însufleţita boltă a cerului de toamnă jună. Să vă fie seara aceasta ca Alizée.

16/09/2006 22:06

Pentru a descreţii frunţiile ascultătorilor, ROBO Design revine cu un nou mesaj foarte special, inedit: toate cele bune şi audiţie plăcută la Alizée.

Mihai 15/09/2006 21:49

De pe câmpiile stratificate unde zboară fluturii ce alină pădurile cu parfumul lor, ROBO Design doreşte tuturor frumoaselor şi frumoşilor spor la învătătură-n noul an şcolar. Să vă încânte iarăşi Alizée.

09/09/2006 19:50

Din crângul fermecat unde păsările au adomit înflorind de cu zori, iar copacii viu coloraţi cântă o doină duioasă şi vântul înviorează florile zburând spre ţările calde, de sub o frunză bogată, ROBO Design iese să vă spuie împăcat, o urare din patru zări. Să aveţi parte de sănătate mai puternică decât trunchiul unui stejar, bogăţie eternă şi bucurii mai multe decât petalele unui trandafir proaspăt de primăvară. O melodie de la mine, din ciur aleasă... pentru voi, Alizée.

08/09/2006 21:43

ROBO Design, de pe cea mai înaltă culme a liniştii de toamnă, urează ascultătoarelor şi ascultătorilor, o seară mai plăcută ca toamna şi mai frumoasă şi bogată ca iarna. Vă dorim audiţie plăcută la Alizée, cu o melodie ce are să vă încălzească inimile bogate de duioşie.

03/09/2006 20:35

Din pădurea întârziată, prin nuferii galbeni ce-o-ncarcă, într-o zi de duminică luminoasă, ROBO Design urează şuierând de veselie, tuturor ascultătorilor Mix FM... să aveţi parte de o săptămână proaspătă ca o dimineaţă însorită dintr-o zi de primăvară, iar o viaţă ca o jună bombonică şi să aveţi bucurii strălucitoare mai multe ca stelele de pe înalta boltă. Audiţie plăcută la Alizée.

02/09/2006 20:43

De pe câmpiile agreste, sub cerul înstelat de toamnă tânără, ROBO Design urează bunilor ascultători ai radioului Mix FM, sănăte din plin, bucurii mai multe ca niciodată şi audiţie plăcută la eterna Alizée.

Mihai 01/09/2006 21:42

De la ROBO Design pentru gemenii Ubuntu şi Debian sănătate şi succes în afaceri, ştiţi voi care. Vă rog să daţi play la mp3-ul Alizée de la Moi Lolita. :)

20/08/2006 20:39

Vântul bate lin, iar soarele romantic apune, într-o căldură înstelată. ROBO Design dedică tuturor visătorilor melodia Tu es foutu de la In-Grid.

Vă mulțumesc.

Upcoming 3D images

I am letting you all know that I am working on two new 3D images. One will be aiming for photorealism and the other one is artistic. The photo realistic scene is in the works from early of 2005 and the artistic one, from late summer of the same year. Since I started working on the artistic one, no new personal 3D image has been released. I was busy working on it ;). During this year, 2007, I will finish the artistic image and resume work on the photo realistic one.

For doing the artistic image, I've learned many new things in 3D, so I hope it will be something nice ;). Few things I learned: management of big scenes [millions of polygons], simple rigging, 3D painting, poly-by-poly modeling and many other things. See the work in progress page for more details.

Ideas for applications like Photoshop

This article was initially posted on the CGTalk forums.

Hello!

I don't know if these things have ever been discussed here, but here I go.

I got some ideas for Photoshop and even 2D applications, in general. These ideas are coming mostly from how I work in 3D graphics.

Instancing:

It would be nice to be able to have a given layer and to be able to create instances of it by even being able to define the pivot / center.

Example: you draw a star .. and you want to make four identical stars, but one with a given layer set of effects [like a yellow glow and hard bevel], the second star you want it just with a different glow colour and a different bevel. Now you have to duplicate the layer four times and modify the Layer Effects. That's bad, because.. you suddenly want a corner to be swirled, to all four! So, what do you do? If you would have instancing.. .you would modify just the initial layer and all the rest would be updated in real-time. I know you would bring-up the Smart object issue here, but that's plain silly to use it for a simple star or other elements of an image.

To further elaborate on the instancing feature, I have these ideas:

You have the same star.... You want to make a heart contour constructed of stars . What do you do? In today's habits... you would duplicate it for countless times, that's bad. Instance along a given spline/path. You draw a vector path... and PS would instance your little star along that vector path. Options for this: number of instances, scale, rotation. Further more... It should allow you to dynamically alter your vector path along which the stars are being instanced. This implies that the effect is a real-time one, thus not an effect applied once, rasterized and booya. Oh, and on these instances you should be able to use the Layer Effects [glow, bevel, shadow, etc].

More elaboration of instancing along a path:

First, you draw the already mentioned vector path on which PS would instance your given layer. Secondly, you should be able to define a second vector path, which defines the scale of your objects. Those who know 3D, would think of.... Sweep nurbs, yeah that's it.

Mirroring / Symmetry:

You got your vector path or your image. While editing any of these two different types of objects, it would be nice if PS would have an option for symmetry which is constantly mirroring your work.  When you apply any layer effects (drop shadows, bevel or something else) the original and the mirror object should be treated as one, of course, an option to detach the mirror wouldn't be bad. 

Example: you are drawing half of a huge pink heart :). While drawing the vector path, to ease the process, the mirroring object would help you, because you wouldn't have to duplicate the layer, flip it horizontally and then see... it's not quite good yet.

Layer Effects:

Transparency. It would be nice, where you now define those dynamic layer effects... like glow, shadow, gradient, satin, etc.. to have a new channel, transparency. Wouldn't it be cool, to make your object... look like glass without hassle? You could define the index of refraction [which practically zooms what's underneath the layer - it's just 2D, nothing too fancy]. It would be more smart if they would calculate that transparency, by applying distortion accordingly to the Bevel and Emboss you define. Other options needed: diffuse [define the blurriness of what's underneath] and tint.

Reflection. This channel would be a bit more special... because, it would just reflect what's around the layer.

Example: You rendered a checker-board from a perspective [not frontal]. You draw a square in photoshop.. and when you enable the reflection thingy, it reflects your checkers in your square, applying a perspective transformation of what's being reflected. You define the perspective angle, you define the reflection colour [tint] and... the blurriness... and, again, it should be able to distort the reflection accordingly to the bevel 'n emboss .

More ideas...

Like in Microsoft Expression Graphic Designer... PS should allow the user to define the stroke of the text. For example, you want a dotted edge to your text, or your circle, whatever. With the stroke, you define it and you can obtain in real-time more coolness .

Editing of strokes... should be similar to the one of 'Graphic Designer', in which, you simply double-click that stroke.. you edit it like it's a new document, you can draw anything, you close the stroke editor and then it updates your layer with that given stroke.

Also, I have yet to see an option in PS to allow me to test the tiling of my textures.

More advanced plug-in system:

The current plug-in system in PS purely sucks, in my humble opinion. Why is that? If i'm not wrong, when you click on a certain plug-in, Photoshop just sends your currently selected layer to the given P.S. plugin. When you click OK, it returns in PS with the effect applied. How simple is that? Have you guys seen any 3D application? I'm aware of Cinema 4D. In it, you got plugins that add new tools, new options, new rendering possibilities, enhance the G.U.I. and everything. How would a PS user benefit from such a plugin system? Well, many users, or companies, can create new palettes, with special functions, new layer effects, new tools, enhance the G.U.I. with special 'gadgets' or even... really smart-guides, improve the layer system, whatever.

And if they could only add true HDRI mode, you guys should check-out Photogenics HDR.

Thanks for reading.

A lot of new content

I haven't updated the site, because I am generally very busy. Yet, today I had the time to do so.

What's new:

 • IFMA 3D elevators 2nd package. My collaboration has continued, therefore this is the new package of 3D elevators for their catalogs.
 • two new web sites:
  • PRO-net.ro. For an Internet Service Provider in Arad, Romania.
  • Poetry Festival. A web site for a high-school music and poetry festival organized annually in Arad, Romania.
 • a book cover for the Poetry Festival.
 • a new page in this web site: Web programming (no longer available) in Exhibition. This page was created in an effort to provide users visiting this site with the latest toys Mihai is working on, the web programmer of this web site.

PRO-Net - site interface Poetry festival - site interface

IFMA elevator: Obsidian IFMA elevator: Lux Green Crystal

Poetry Festival - 2005 book cover

This is almost everything new I have worked on. I am always working on new stuff.

A new 3D image and a book cover

Today I released on the site a new 3D image, called "Bed room". This is a photo-realistic render of a bed room, in a beautiful morning. The 3D scene does not contain any lights. The illumination is generated using radiosity. For the bed we used sub-polygonal displacement. Rendering took 51 hours in Cinema 4D and AR.

Bed room

Also, I made a book cover for "Multi-Precision Mathematics". Authors: Mads Rasmussen, Greg Rose and Tom St. Denis.

Multi-Precision Mathematics book cover

ROBO Design v4 site released

Welcome to the new website: ROBO Design v4.

I return after a long time with a brand new web site. All the content is updated and checked on the site. There is also a lot of new content that has been published together with this new installment.

New images in the Exhibition section: Digital Morning, Herbanaculum, The Net, Alandala, Fairy Tale and Disney Grass.

Digital Morning

Herbanaculum

The Network

Alandala

Fairy tale

Disney Grass

New content in the Portfolio section:

Four websites: Varbittour.ro, Platonos.org, Outshinemusic.com, Ovidiu-bosancu.ro,

Varbittour web site Platonos site Outshine music Ovidiu Bosancu web site (2004)

Three logos for: LibTom Crypt, Ovidiu Bosancu, Platonos.org

LibTom Crypt logo Ovidiu Bosancu logo (2004) Platonos logo

New features in v4:

ROBO Design v4 - first page
 • RSS 2 feeds
 • Flash interface (optional)
 • 35 emoticons for use in comments
 • New voting poll and content rating systems
 • Added popularity counters for items
 • Spatial navigation
 • Keyboard shortcuts for accessibility
 • The site conforms to the current web standards:
  • HTML 4.01 Strict
  • CSS 2.1
  • WCAG Priority 3
  • US Section 508
 • New pages: Help and Settings